Welkom bij Belle d'Avalane, waar we de kunst van het vriesdrogen van bloemen tot leven brengen. Onze passie voor het behoud van natuurlijke schoonheid heeft ons geleid naar een specialisatie in het vriesdrogen van bloemen, waardoor we een breed scala aan prachtige, lang houdbare bloemen kunnen leveren zonder seizoensgebonden beperkingen.

Wij zijn ook groothandelaar in de gestabiliseerde bloemen en groensoorten. Wij leveren wereldwijd verschillende merken zoals Rose Amor, Vermeille en Verdissimo.

Doelgroep

Groot- en detailhandelaars kunnen voor meer informatie contact met ons opnemen via email: info@avalane.com of een account aanvragen bovenaan voor onze webshop.

Particulier? Haal direct jouw favoriete bloemstuk in huis via onze webshop: www.avalanestore.com.

Bij Belle d'Avalane vinden zowel professionals als liefhebbers van bloemen alles wat ze nodig hebben.

Waarom Avalane?

De gevriesdroogde bloemen van Avalane gaan maanden tot jaren mee. Ze behouden hun natuurlijke kleur, vorm en uitstraling, wat ze tot een uniek cadeau maakt voor uw beste vrienden of relaties of ... voor uzelf.

Duurzaam

De gevriesdroogde bloemen van Avalane gaan jaren mee, zonder water of voedingsstoffen. Dit garandeert tevreden klanten.

Natuurlijke uitstraling

Dankzij de vriesdroogtechniek zien uw bloemstukken er net zo natuurlijk uit als met verse bloemen. De gevriesdroogde bloemen kunnen ook worden gebruikt in combinatie met vers gebladerte dat op natuurlijke wijze droogt, zoals hortensia of eucalyptus.

Breed assortiment

Met een breed scala aan bloemen en groensoorten biedt Belle d'Avalane eindeloze mogelijkheden voor uw creativiteit. Laat uw verbeelding de vrije loop en ontdek onze collectie vandaag nog. Bovendien wordt ons assortiment regelmatig vernieuwd met de nieuwste kleuren, waardoor u altijd de laatste trends kunt vinden.

Hoe te gebruiken

Gemakkelijk en soepel in gebruik. Gevriesdroogde bloemen kunnen worden gelijmd met koude of warme lijm. U kunt de bloemblaadjes ook afzonderlijk gebruiken voor uw originele creaties.

Niet seizoensgebonden

Ons assortiment is het hele jaar door verkrijgbaar. Dankzij Avalane bent u niet langer onderhevig aan seizoenen, temperaturen of prijsschommelingen. Bereid uw composities ruim op tijd voor op piekmomenten door gebruik te maken van onze bloemen.

Vriesdrogen

Bij Belle d'Avalane ondergaan onze bloemen een geavanceerd vriesdroogproces. Nadat de verse bloemen in onze vriezer zijn bewaard bij een constante temperatuur van -20°C, worden ze gedurende ongeveer 2 weken in onze machine geplaatst.

 

Tijdens dit proces worden de bloemen blootgesteld aan normale luchtdruk en zeer lage temperaturen. Vervolgens wordt de luchtdruk geleidelijk verlaagd, waardoor sublimatie optreedt: de ijskristallen in de bloemen gaan direct over in waterdamp, die direct wordt afgevoerd. Dankzij dit natuurlijke proces blijft de oorspronkelijke vorm, structuur en kleur van de bloem in hun mooiste staat behouden. Bovendien zorgt de vriesdroogtechniek er ook voor dat de bloemen stevig worden, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn in bloemendecoraties.